ג'קוזי נחשב לאביזר מפנק שבעבר היה נחלתם של עשירים או שניתן היה למצוא אותו רק בצימרים ובתי מלון, אולם בשנים האחרונות נכנס גם לבתים רגילים לצד או במקום מקלחת או אמבטיה. בנוסף לפינוק והתענוג של הטבילה בג'קוזי יש לו יתרונות רבים לגוף ולנפש, אולם על מנת למצות את היתרונות הללו יש לעשות בו שימוש מושכל.
להלן מספר טיפים שיעזרו לכם ליהנות מהג'קוזי וגם לשפר את הבריאות שלכם:
- כן, הייתם יכולים להישאר במים החמים יום שלם, אבל קחו בחשבון שהמים הללו מרחיבים את כלי הדם שלכם, מה שעשוי להוביל לירידה משמעותית בלחץ הדם ובהמשך גם לעילפון. לכן השתדלו להתבונן בשעון שלכם ואל תשהו בג'קוזי זמן רב מדי: לא יותר מ-20 או 30 דקות ביום למבוגרים ו-12 דקות לילדים.
- באותו עניין, אם אתם סובלים מבעיות לב או לחץ דם גבוה, כדאי שתתייעצו עם קרדיולוג לפני שתטבלו בג'קוזי. מצבכם הרפואי עלול להחמיר בעקבות תופעת הרחבת כלי הדם של המים החמים בג'קוזי, ולכן ודאו תחילה שהרופא מאשר זאת. רוב הסיכויים הם שהוא לא יאסור עליכם שימוש בג'קוזי באופן מוחלט, אלא יגביל את משך השהות שלכם במים.
- השפעה נוספת של המים החמים והזרמים הפנימיים בג'קוזי היא הרגעה של השרירים, הפגת מתחים והקלה על כאבים במפרקים. תחושו בכך מיד עם הכניסה לג'קוזי, אולם על מנת שההשפעה תארך זמן רב יותר מומלץ לא למהר לחזור אל השגרה מיד לאחר הטבילה בו, אלא להתיישב ולנוח מספר דקות.
- רוצים להעצים את אפקט הרוגע אפילו יותר? הדליקו נרות ופזרו אותם מסביב לג'קוזי, והפעילו מוזיקה שקטה ונעימה ברקע. השילוב בין התאורה, המוסיקה והחום של המים ישדרגו מאוד את חוויית הטבילה שלכם בג'קוזי.
- אל תתבלבלו בין ג'קוזי לאמבטיה, שכן לג'קוזי אין יעילות ממשית ככל שזה נוגע לניקיון של הגוף. לשמירה אופטימלית על היגיינה אישית, ובמיוחד כאשר מדובר בג'קוזי שמשתמש בו מספר רב של אנשים, כדאי להתקלח גם לפני הטבילה בג'קוזי וגם לאחריה.
- אל תמהרו להיכנס לג'קוזי בבת אחת. הטמפרטורה של המים גבוהה יחסית לחדר שבו אתם נמצאים, במיוחד אם פועלים בו מזגן או מאוורר תקרה, ולכן כניסה מהירה מדי עשויה להיות מאוד לא נעימה. במקום לזנק פנימה, היכנסו אל הג'קוזי בהדרגה על מנת לתת לגוף שלכם שהות להסתגל לשינוי בטמפרטורה שלו – וכך תיהנו מטבילה הרבה יותר נעימה.